Dacă nu ați luat încă o decizie în privința tipului de spumă poliuretanică ce urmează a fi folosită pentru proiectul dumneavoastră, atunci ghidul creat de specialiștii noștri este aici să va vină în ajutor punându-va la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a alege cel mai bun produs, optim pentru nevoile dumneavoastră!
Cum o spune și numele, diferența de structură este cea care face diferența dintre celula închisă și celula deschisă, ambele formând spumă poliuretanică.
În cazul spumei poliuretanice cu celulă deschisă, recunoaștem un aspect flexibil, moale, deoarece celulele sale sunt lăsate deschise, nefiind complet încapsulate.
Celula deschisă oferă posibilitatea unui flux de aer bun, fiind permisivă din acest punct de vedere și asemănătoare cu vata bazaltică.
Dacă spațiul în care a fost aplicată spuma are temperatură ambientală ori este încălzit, atunci există riscul apariției condensului în anotimpul rece, datorită aerului cald care va tranzita spuma și va lua contact cu astereala sau cu învelișul acoperișului, ori un alt mediu cu temperatură mai scăzută.
În cazul spumei poliuretanice cu celulă închisă, avem un aspect foarte compact, nepermisiv cu aerul și umiditatea, utilizând celule complet capsulate. Această spumă cu celule închise, este deosebit de stabilă și rigidă, conferind rigiditate crescută și structurii unde a fost aplicată.
Spuma cu celule închise elimină riscul de condens, deoarece nu permite aerului mai cald accesul către un mediu mai rece.
Spuma poliuretanică cu celulă deschisă vedere microscop - ilustratie
Spuma poliuretanică cu celulă deschisă este cunoscută ca spuma moale sau flexibilă.
Făcând referire la întrebuințările sale uzuale, aducem în discuție aici umplerea pereților, a tavanului sau a planșeului, spuma putând fi utilizată și pentru poduri, în anumite condiții.
Spuma poliuretanică cu celulă închisă vedere microscop - ilustratie
Spuma poliuretanică cu celulă închisă este folosită cu preponderență la poduri, mansarde și hale, datorită excelentelor proprietăți de termoizolare.
Avantajele suplimentare despre care vom vorbi in continuare o fac alegerea ideală pentru lucrări rezidențiale și comerciale de înaltă calitate.
Spuma poliuretanică cu celulă deschisă se aplică prin mișcări stânga-dreapta, într-o singură trecere. Modul de răspuns al acestei spume este agresiv, fiind capabilă să expună, într-o singură trecere, 20 cm.
Creșterea nivelului de spumă se poate dovedi dificil de controlat, deoarece aceasta se extinde în foarte scurt timp, expandându-se chiar și 4-5 cm, în cazul izolării acoperișului, ieșind într-un mod neuniform, asimetric, din perimetrul căpriorilor ( izolarea acoperișului ).
Pentru a putea controla și finisa spuma, putem utiliza un fierăstrău special pentru tăiere sau o putem împinge între căpriori.
Această spumă se aplică în 2 straturi, având o grosime minimă de aplicare de cel puțîn 10 cm.
Spuma poliuretanică cu celulă închisă se aplică prin mișcări de stânga-dreapta sau sus-jos, prin straturi suprapuse. Această spumă are o toleranță de +/- 15%, fiind capabilă de o expansiune de 1-2cm la fiecare trecere. În cazul unor grosimi mai mari de 10 cm, recomandăm efectuarea unui al doilea pasaj, respectând cele 30 de minute necesare stabilizării primului strat.
Această spumă devine uniformă, fără a fi necesare alte intervenții asupra ei ( tăiere ).
Această spumă are o grosime minimă de aplicare de 5 cm.
În cele mai multe cazuri, spuma cu celulă închisă nu se va aplica și nici nu trebuie să atingă limita capriorului pentru a permite crearea un gol de aer între rigips și spumă.
Coeficientul de conductibilitate termică λ facilitează măsurarea performanței termice pentru fiecare material în parte, raportându-se la grosimea aplicată, prin rezistență termică. Eficiența materialului este invers proporțională cu coeficientul de conductivitate și direct proporțională cu rezistența sa termică.
Deși spuma poliuretanică are cel mai bun coeficient de conductivitate din rândul materialelor izolante, există o diferența semnificativă între cele două tipuri de spume, cea cu celulă închisă și cea cu celulă deschisă.
Județe:
Dolj
Mehedinți
Gorj
Vâlcea
Argeș
Teleorman
Caraș Severin
Luni – Sâmbătă - (09.00 – 18.00)
Duminică - ( Închis )
Krysto Speed SRL RO 20087401 jJ16/2359/2006 Localitate Craiova, Str Brestei nr. 284
Sediu Craiova , str Brestei ,nr 284